Grootvakstellingen behandeld

logo (1)Grootvakstellingen behandeld

Ik werk in de keuken van een pannenkoeken restaurant, en ben daar nu leerling van de chef kok. Een erg leerzame plek om leerling te worden, want ook al zijn de gerechten niet zo exquise, je kunt er van maken wat je wilt. Het fijne is dat de mensen die er zitten, de gasten, niet zo veeleisend zijn en je er dus echt fouten kunt maken. Fouten maken is menselijk en van fouten leer je, ik zie dat dus echt als een proces dat er bij hoort. Daarom is het fijn om te beginnen op een plek waar dat ook echt kan, en dat ik niet bij een drie sterren restaurant zit waar direct alles tot in de puntjes perfect moet zijn. Een groot nadeel daarvan is dat je je nooit goed naar ‘omlaag’ kan aanpassen, daarna kun je nooit meer in een pannenkoeken restaurant terecht bijvoorbeeld, omdat je met dat simpele ervan echt niet kan aarden. En nu vanuit het pannenkoeken restaurant heb ik nog wat om voor te streven, ik kan me nog omhoog werken natuurlijk. Vandaag heb ik alles geleerd over het magazijn, en dan met name alle spullen die wij op de grootvakstellingen bewaren. Ik kwam er achter dat er een reden is dat mijn baas heeft gekozen ooit voor de grootvakstellingen, aangezien deze stellingen enorme aantallen aan gewicht kan dragen, tot wel duizend kilo aan toe. Omdat wij gebruik maken van hele zware pannen, is het wel zo handig dat je weet dat je van je kasten aankan. Een simpele keukenkast volstaat hier natuurlijk niet. In de grootvakstellingen staat van alles, niet alleen maar pannen en dergelijke, dat is slechts een onderdeel. Op een ander gedeelte hebben we een deel van het magazijn ingericht. Veel etenswaren moeten natuurlijk in de vriezer bewaard worden, maar dat gedeelte van ons magazijn hebben we al behandeld. Er is nog al het overige waar dat immers ook bewaard moet worden, en daarvan moest ik vandaag de aantallen en de producten weten, zodat ik ook kan gaan bestellen, mocht dat nodig zijn.