Beveilig je woning voor en achter

Meerpuntssluiting Sloterop

In de meeste gevallen wordt er veel aandacht geschonken bij de veiligheid van een voordeur, maar de achterdeur van de woning is net zo belangrijk. Inbrekers zoeken naar de zwakke plekken van een woning, om daar naar binnen te kunnen dringen. Er wordt veel gedacht dat zij niet zo snel bij een achterdeur naar binnen komen, omdat ze meestal door de tuin heen moeten. Niets is minder waar, een achterdeur kun je ook perfect beveiligen met de meerpuntssluiting Sloterop. Met deze sluiting zorg je ervoor dat de deur op meerdere punten wordt gesloten.

Meerdere punten om te beveiligen

Heb je te maken met een zogenaamde meerpuntssluiting Sloterop, dan heb je te maken een slot wat op meerdere plaatsen is verankerd in het kozijn. Vaak hebben we het dan over drie punten, het midden maar ook de boven en onderkant van de deur. Met een keer de sleutel omdraaien is de deur direct op drie plaatsen gesloten, het is een perfect middel om inbrekers af te schrikken en te weren. De sluiting kost namelijk te veel tijd om te openen, om zo de woning binnen te komen. Het slot is op meerdere manieren te bedienen, met een cilinder of een kruk.

Meerpuntssluiting Sloterop

Krukbediend of cilinderbediende sluiting

Het verschil bij een meerpuntssluiting Sloterop zit meestal in de schoten aan de boven en onderkant van de sluiting. Heb je de variant met een kruk, dan bedien je deze in de meeste gevallen door deze naar boven te draaien. De schoten worden dan naar buiten geduwd, in het sluitgarnituur. Door de sleutel te draaien worden de schoten op slot gedraaid zodat ze er niet uit kunnen gaan, met een cilinderbediend slot bedien je de schoten direct met de sleutel, vanuit de cilinder worden de schoten bediend. Er zijn ook meerpuntssluitingen die zelfsluitend zijn.