Fotografieklus met led bouwlampen

Fotografieklus met led bouwlampen

We hadden een fotografieklus maar er waren geen lampen meer beschikbaar. Ik baalde als een stekker, we zouden namelijk veel geld mislopen als het niet door zou gaan. Lampen huren was ook te duur dus we waren enorm aan het twijfelen. Ik werk met drie collega’s samen, en het is een van de beste samenwerkingen die ik ooit heb gehad. Creatief en rationeel tegelijk. Een collega kwam toen met een idee, hij had nog led bouwlampen liggen van een verbouwing die net klaar was. Misschien konden we daar wat mee. Ik vond het wel interessant, ik kende de led bouwlampen nog niet, maar kon mij voorstellen dat je er best veel mee kan doen. Omdat we het erg zwaar wilden belichten, daarmee bedoel ik grote contrasten, dacht ik dat de led bouwlampen mogelijk wel zouden kunnen werken. Hij haalde de led bouwlampen naar de studio en we begonnen een proef shoot. Ik ben meestal van het licht, dus ik vond het geweldig om hier een uitdaging in te zien. Na tien minuten had ik al een constructie met de led bouwlampen bedacht die mogelijk wel zou kunnen werken. Toen de model binnenkwam hebben we haar gelijk gepositioneerd. Het zag er prachtig uit dus we waren enorm blij. We moesten natuurlijk wel nog even wachten op de nabewerking, niks was nog zeker. Tuurlijk moesten we wel aan de eisen van de opdrachtgever blijven voldoen. We begonnen na een stuk of vijftig foto’s met de nabewerking en het zag er naar uit dat de resultaten prachtig waren. Misschien nog wel mooier dan zonder de led bouwlampen.